Lars tale ved gruppens 25 års jubilæum 2018-03-17

 

Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne byde jer alle hjerteligt velkommen til Homogengruppens 25 års jubilæum. Det er vildt at tænke på, at vi for blot 5 år siden var her i ”Kronborgs” hyggelige lokaler for at fejre vores 20 års jubilæum. Også den gang var det Claes der åbnede sin dør, for at vi kunne fejre dagen, og det var ikke kedeligt. Derfor har vi spurgt Claes om det igen ville være muligt, og her er vi så. Tak til Claes.

Til at begynde med vil jeg benytte lejligheden til at mindes Ole, som har været formand i en årrække og gjort en kæmpe indsats for foreningen. Ole har været med til at arrangere denne jubilæumsfest: Han har trods sin sygdom bl.a. været med til at bestemme aftenens menu og underholdningen. Det er derfor naturligt at vi alle mindes ham et øjeblik! Ole var medlem af Homogengruppen i 20 år, heraf 10 som vores formand, et hverv, han var ekstrem god til. Altid et smil, altid åbne arme, altid parat til at støtte op om, hvad der rørte sig blandt medlemmerne. Ole kan med rette takkes for, at vi stadig eksisterer.  Vi har alle mistet en ven, og det gør ufatteligt ondt. Jeg vil gerne inden, vi går videre, bede alle rejse sig og løfte glasset for Ole…

Foreningen startede som en festlig gruppe i 1993. Helge, der den gang var ildsjælen, arrangerede fester og de, der deltog morede sig vildt. Jeg har hos Ole set en DVD film med løjerne, og det var ikke kedeligt. Man gik på stylter, lavede dragshows og cabaret for hinanden, og det var forrygende sjovt, et brus af fest og farver i villaen i Bagsværd. Bestyrelsen håber, at vi kan finde mulighed for at arrangere en aften, hvor de der har lyst, kan komme og se filmen.

”Når du tar af sted vend dig ikke om, der er ingen vej tilbage, hvorfra du kom”. Vi kender sikkert alle, Sebastians sang ”Du er ikke alene” fra 1978. En sang som mange har lyttet til et utal af gange, og fundet ord i den, der har rørt os. Sangen er stadig aktuel, for mange unge nyudsprungne homoer såvel som voksne ”drenge”, der springer ud i en sen alder.

Det er ret fantastisk at tænke på, hvordan en forening, som Homogengruppen har kunnet overleve i en tid, hvor det at være homoseksuel ikke er noget særligt, det er lige som om at vi er blevet en mere integreret del af samfundet, og dog! Så er der stadig MEGET at kæmpe for, og meget at værne om, for at vi hver især skal kunne beholde de rettigheder vi har kæmpet så hårdt for. Da Homogengruppen startede i 1993 var det ok at være bøsse, men der var ikke helt så frie armbevægelser, som i dag. Vi kan stort set deltage i alt, hvad hjertet begærer, ikke mindst i det ”eksotiske ” natteliv, men alligevel ved vi, at der i dag sidder en hel del bifyre og bøsser, der stadig føler, at de mangler noget. De ønsker at være en del af et fællesskab, men de kender endnu ikke vejen.

Det er meget interessant at så mange af vores medlemmer har haft et tidligere ægteskab, og flere har oven i købet børn og børnebørn.  I er brudt ud af ægteskabet og hoppet ind i homo ”Walk in closet” i stedet for, hvilket vi selvfølgelig er vildt glade for her i Homogengruppen. Det at være ”ex” er jo ikke en kvalitet i sig selv, men det at åbne op, lade sit sande JEG vise sig, og tage en kæmpe beslutning springe ud, er en beslutning, som den enkelte skal være stolt af. Det kan for mange være en utrolig svær beslutning.

Ingen i vores land bør føle skam blot fordi at han er homo. Vi er et frit land (forhåbentligt varer det ved) men intet er på forhånd givet. Derfor er det også vigtigt at vi står sammen og viser verden at vi er her og vi bliver her. Derfor er det også meget vigtigt, at vi ikke stikker hovederne i busken nu, hvor vi har kæmpet så længe for netop at vise verden hvem vi er.

I Oles gemmer har jeg fundet nogle af de nyhedsblade, foreningen sendte ud dengang, hvor vi i Danmark havde noget så eksotisk som vi kaldte postvæsen. I dag kommer der også nyhedsmail ud, men nu i en moderne udgave. Hans Christian og Carsten K er så søde at de bruger en masse tid på at sætte det sammen, så vi andre kan nyde synet af alle de arrangementer, der løbende dukker op, godt krydret med skønne billeder, ikke mindst dem af smækre ungersvende der byder sig til foran kameraet og fryder vores øjne.

Ud over hjemmesiden har bestyrelsen med stor hjælp fra Arne Z, Henrik H og Carsten V i det sidste år taget fat på at åbne meget mere op.  bl.a. har denne gruppe været med til at sætte os på verdenskortet med Facebook, hvilket vi er meget glade for. Vi har også sat en fast reklame i Out and About, og vi har fået trykt visitkort, som vi i øvrigt håber på vil blive delt ud med løse håndled J

Vi har i årernes løb haft et nogenlunde stabilt medlemstal på ca. 70 medlemmer, ind i mellem lidt færre, men nu igen er vi 70. Hvor finder man en forening for bøsser med så mange tilbud og glade medlemmer?

Det er bestyrelsens håb at vi fortsat får friske vinde fra nye medlemmer, der finder os ved hjælp at de netop omtalte tiltag. Men til syvende og sidst, er det dig, som medlem der er med til at afgøre om vi skal holde jubilæum igen om 5 år, hvilket jeg personligt håber meget på.

Vores største kvalitet, som uafhængig forening skal vel ses i en helhed, bl.a. at folk ser at vi er en levende gruppe, med fortsat mange aktiviteter.

Aftenens program vil bl.a. bestå af en dejlig 3 retters menu, Underholdning af vores kendte Torben og Tine og man kan få rørt træbenet, ingen bænkevarmere i aften!

Og hvem er vi så????

Kig i det flotte sanghæfte, som Steen M. har være så sød at kreere. I er meget velkomne til at tage det med hjem, som et minde for i aften. Lad os starte festen med sangen ”Vi er dem” som Kim Larsen har skrevet, og som passer så godt ind her J

Sangen synges, og jeg siger skål og så går ballet i gang.